loader image

Estea

Estea Groep bestaat 10 jaar. In het afgelopen decennium heeft de zorgvastgoedorganisatie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van zorgvastgoedadviseur naar zorgvastgoedbelegger tot waar we nu staan: zorgexploitatie. De businessunit Zorg, vormt samen met de businessunit Beleggingen- en Ontwikkeling, Estea Groep. Een trots bedrijf waar 18 bevlogen collega’s werken. Na een aantal jaren van pionieren, samenwerken en leren is de businessunit Zorg sinds 2020 een feit. Estea Zorg bestaat uit drie labels, Fedin (beschermd wonen), Valens (wonen met zorg) en Osine (zinvolle invulling van de dag). Binnen deze labels werken we samen met talentvolle zorgondernemers en locatiemanagers, die zich dagelijks inzetten voor fijn wonen, goede zorg en een zinvolle invulling van de dag op basis van maatwerk, die past bij de ‘couleur locale’. Inmiddels zijn zeven locaties gerealiseerd en de komende jaren worden er meer locaties toegevoegd. Vanuit een grote drive en intrinsieke motivatie is de beweging gemaakt om een voetdruk achter te laten in het huidige zorglandschap. De maatschappelijke impact die Estea Zorg teweeg heeft gebracht en verder willen uitbouwen, doen we samen met bevlogen zorgondernemers en locatiemanagers. Met elkaar willen we laten zien dat het ook anders kan, waarbij we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Voor ons staat de mens centraal, waarbij we de zorg zo willen organiseren zoals we dat ook voor onszelf zouden willen.

Wij geloven in de kracht van samenwerken. Daarom vinden wij het fantastisch om samen met Beter Thuis Wonen de handen ineen te slaan om de zorg een stukje mooier, beter en betaalbaarder te maken. Hoe we dat willen doen? Dat delen we graag met je!

Mooier
De zorgvrager centraal zetten, dat is belangrijk! Wat zijn nu écht de behoeftes van meneer of mevrouw? Met het leveren van maatwerk zorg en persoonlijke aandacht willen we de zorg een beetje mooier maken. We laten de zorg weer de zorg zijn.

Beter
Gezamenlijk willen we een voetdruk achter laten in het zorglandschap. Dat doen we door krachten te bundelen in goede samenwerkingen om zo de zorg achter de schermen beter te kunnen organiseren. Met het uiteindelijke doel om kwalitatief betere zorg te kunnen leveren aan de eindgebruiker.

Betaalbaarder
Door diverse wet- en regelgeving is de zorg kostbaar geworden. Door goede afspraken te maken met gemeentes, zorgkantoren en zorgverzekeraars willen we hier graag een verschil in maken. Dit maakt het zorg verlenen en ontvangen aantrekkelijker.

Onze samenwerking in de praktijk: Buitenhof Hattem

De samenwerking tussen Beter Thuis Wonen en Estea wordt concreet zichtbaar door de locatie Buitenhof Hattem. Deze nieuwbouw locatie biedt vanaf januari 2022 plek aan 22 senioren met een zorgvraag. In deze woonzorglocatie  vormen we een kleine community waar mensen met een zorgindicatie fijn kunnen wonen. We kijken er naar uit om samen een prachtige locatie neer te zetten waar bewoners centraal staan en er kwalitatief goede en betaalbare zorg geleverd wordt.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Buitenhof Hattem: https://buitenhofhattem.nl/