loader image

In ‘Achter de Schermen met Dieuwertje’ neemt collega Dieuwertje ons mee in haar boeiende wereld als gezinsregisseur bij Beter Thuis Wonen. In deze serie zal Dieuwertje haar perspectief op de zorg delen, waarbij ze ons een inkijkje geeft in de situaties die ze tegenkomt, de uitdagingen waar ze voor staat en de waardevolle momenten die ze beleeft.


Samen kun je zoveel meer

In theorie was het mooi bedacht, door aan het einde van de middag rond etenstijd, een afspraak te plannen. Het sluit aan bij de behoefte van de cliënt om bijvoorbeeld geen vrij te hoeven vragen van het werk. Daarnaast zorgde het er ook voor dat de diverse betrokken partijen aanwezig konden zijn. Wat heel mooi is, met z’n allen voelen we dat het belangrijk is om aan te sluiten en er te zijn.

Verwachting versus realiteit

In de praktijk zal ik eerlijk zeggen dat ik even nieuwe energie moest zoeken, zo na een hele dag werken. Ik rijd weer terug naar de plaats waar mijn werkdag ook begon en luister ondertussen naar de radio. Als ik binnen kom zie ik ouders met de behoefte om even te eten en een baby die vermoeid is. Te horen aan het huilen lukt zelf in slaap vallen even niet zo goed. Meteen denk ik terug aan de onrustige momenten op de dag van onze kinderen, zo vaak op het moment dat er bijvoorbeeld gegeten moest worden. Meer dan eens zat ik met een half slapend kindje op schoot, mijn eten al gesneden zodat ik zelf kon eten, met een hydrofiele luier op hun hoofd voor als ik zou knoeien😅

Ik stel voor om even hun kindje over te nemen, zodat zij konden eten. Win-Winsituatie, zij konden even eten, ik kon even een baby knuffelen. Zij eten en hun kindje wordt rustig bij mij op de arm. Ik wieg net zo lang tot het in slaap gevallen is. Het zorgt ervoor dat we met z’n allen de ruimte hebben om het gesprek te voeren.

Magie van samenwerken

De sfeer is goed, er wordt besproken wat nodig is, het kindje slaapt even en ik merk dat het gesprek energie geeft. Ik rijd met een goed gevoel naar huis, bel ondertussen met mijn collega Lisa Roeten om even bij te praten. We bespreken het gesprek, juist even napraten werkt voor mij zo fijn. Het samenwerken in het solistische werken, dat is voor mij een enorme meerwaarde.

De kracht van compassie en samenwerking is vaak het ontbrekende stukje in een routinematige dag. Het delen van ervaringen en het aangaan van onverwachte momenten verrijkt niet alleen het werk, maar voedt ook de ziel. Het zijn dit soort warme connecties die ons elke dag opnieuw motiveren.