loader image

In ‘Achter de Schermen met Dieuwertje’ neemt collega Dieuwertje ons mee in haar boeiende wereld als gezinsregisseur bij Beter Thuis Wonen. In deze serie zal Dieuwertje haar perspectief op de zorg delen, waarbij ze ons een inkijkje geeft in de situaties die ze tegenkomt, de uitdagingen waar ze voor staat en de waardevolle momenten die ze beleeft.


Op weg naar werk…

Terwijl ik op weg ben naar mijn werk, is mijn tas gevuld met meer dan alleen de gebruikelijke benodigdheden. Een draagdoek, een ringsling, en twee draagzakken vergezellen me.

Een appje van de moeder bereikt me vlak voordat ik aankom. Het is een dag geweest vol intensiteit, vertelt ze. Als alleenstaande moeder met twee kinderen, waarvan er één afhankelijk is van een rolstoel, komen haar handen altijd tekort. De uitdagingen zijn talrijk, vooral met een kind dat extra zorg nodig heeft.

Een voorzichtige aanbieding

Omdat ik het gezin nog niet goed ken, tast ik voorzichtig af of een draagzak wellicht een oplossing kan bieden. Moeder geeft aan dat ze er wel naar wilde kijken, maar nog geen kans heeft gehad om het te onderzoeken. Ik bied aan om een van mijn draagzakken (of meer) te lenen, zodat ze het kan uitproberen. En dat wilde ze wel!

Daar liep ik, met al mijn draagopties voor een baby. Ik geef haar een soort demonstratie van hoe de draagzakken werken. Ze kiest er een uit om te proberen. Het is dezelfde draagzak waar mijn eigen kinderen als baby’s in sliepen. Waarom slapen in je bedje als je ook lekker op je moeder kunt slapen? Deze draagzak die ik daarna standaard in mijn auto had liggen, voor onrustige baby’s en waar ook neefjes/nichtjes al tijd in doorbrachten. Ik hoop dat deze moeder de voordelen van het dragen van haar kindje mag ontdekken.