loader image

Sharel Mulder is lid van het team Coevorden van Beter Thuis Wonen, een organisatie die zich op vele fronten bezighoudt met thuiszorg. “We hebben in Coevorden een kleinschalig team, bestaande uit verpleegkundigen en verzorgenden”,aldus Sharel. Zij heeft zelf de studie hbo-verpleegkunde gedaan en was daarna negen jaar werkzaam in ziekenhuizen. “Ik heb voor thuiszorg gekozen om meer tijd aan de mensen te kunnen besteden. Het geeft veel voldoening als mensen dankbaar zijn.”

Zij vervolgt: “We doen allerlei vormen van thuiszorg als verzorging, verpleging, palliatieve zorg, wondverpleging, maar we doen ook vrijblijvend preventief huisbezoek. Dan is er niet direct een hulpvraag, maar we kunnen wel de helpende hand bieden als het gaat om zelfredzaamheid. Want aandacht is ook heel belangrijk.” Ook huishoudelijke ondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Zij voegt eraan toe: “Achter elke voordeur zit een mens met een eigen karakter, dat maakt het werk zo boeiend.”

Daarbij kan Beter Thuis Wonen ook zorgen voor personenalarmering. Het team heeft contact met een casemanager dementie en andere disciplines in de zorg en kan bovendien iets betekenen voor overbelaste mantelzorgers. Verwijzing naar Beter Thuis Wonen, maar rechtstreeks bellen naar ons bereikbaarheidsnummer kan ook: 0524-237000.

Het uitgangspunt bij Beter Thuis Wonen is, dat elk mens onderdeel van de samenleving is. “Wij vinden”, aldus de organisatie, “dat de zorg voor iedereen beschikbaar moet kunnen zijn en dat elk mens over eigen zorg moet kunnen beslissen.” Overigens gaat het niet alleen om ouderen, ook kind- en jeugdzorg heeft de aandacht. Het centraal kantoor is gevestigd in Hoogeveen. Het kantoor voor de teams Coevorden en Slagharen is te vinden in Slagharen. Per 1 juli zal er ook in Coevorden een kantoor worden geopend.