loader image

Dit jaar hebben wij de handen in één mogen steken, om ons samen sterk te maken tegen eenzaamheid, want samen maken wij het verschil tegen eenzaamheid!
Er hebben diverse sprekers gesproken waarin mooie initiatieven naar voren kwamen. Mooi om te zien dat jong en oud zich inzetten tegen eenzaamheid. Ook Beter Thuis Wonen draagt haar steentje bij.

Helaas zijn de cijfers schrikbarend. Uit onderzoek komt naar voren dat het probleem groot is. Eenzaamheid kan leiden tot depressie. Daarnaast kan eenzaamheid een oorzaak zijn van ongezond gedrag, weinig bewegen, minder gezond eten en meer gebruik van verslavende middelen.

Wij hebben samen met de betrokken partijen van Eemsdelta het pact tegen eenzaamheid mogen ondertekenen, om ons hiermee gezamenlijk in te zetten tegen eenzaamheid.

Graag wil ik mij inzetten om dit verder uit te dragen binnen de gehele organisatie en oproepen alert te zijn naar je naaste, zie elkaar en ga in gesprek bij vermoedens van eenzaamheid. Door het gesprek aan te gaan zie je dat de eenzaamheid verkleint en we een bijdrage kunnen leveren aan onze visie.

Bij vragen neem gerust contact op met Suzanne Lohof.