Begeleiding

Het kan zijn dat u in uw thuissituatie wat extra ondersteuning kan gebruiken. De begeleiding is per persoon zeer verschillend. U kunt denken aan hulp bij structuur in dagen aanbrengen, financiën beheren of begeleiding in de opvoeding. Ook komen we bij mensen thuis die een psychiatrisch ziektebeeld hebben. Door de ondersteuning van onze begeleiders bij u thuis behoud u de regie in uw leven.

We luisteren naar uw verhaal en stemmen daar de zorg op af. Als dat nodig of wenselijk is in samenwerking met anderen. Op een positieve manier kijken we waar uw kracht ligt. Wat gaat er zelf goed en waarin kunnen wij ondersteuning bieden. Bij het eerste contact moment met de thuisbegeleider worden er persoonlijke doelen opgesteld. Gedurende de begeleidingsperiode worden deze doelen geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.

De begeleider werkt vanuit kracht. Dat wil zeggen; creatief, in samenwerking en respectvol. Dit uit zich in zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en een ondernemende, actieve houding. Zowel richting de mens als naar de omgeving. Dit houdt Beter Thuis Wonen in haar geheel slagvaardig en wendbaar met een garantie op vakkundigheid

Aanvraag

Thuisbegeleiding is een maatwerkvoorziening, die u kunt aanvragen via de gemeente. De gemeente bespreekt, naar aanleiding van uw verhaal, samen met Beter Thuis Wonen Thuiszorg welke ondersteuning nodig is. In overleg met de begeleider bepaalt u vervolgens welke tijdstippen en dagen uw begeleider komt.

Voor meer informatie, bel 0528 341162 of vul het contactformulier in.