loader image

Een juiste klik

Vroeger sportte ik elke dag en was ik sociaal heel actief. Door mijn longziekte die ik een aantal jaar geleden heb gekregen, kan ik heel veel niet meer doen. Dat is een hele ommekeer in mijn leven. Mentaal en fysiek is het een hele verandering. In het revalidatiecentrum toentertijd gaven ze me het advies om begeleidende zorg eens te onderzoeken. De verandering in mijn leven door de ziekte is niet niks. Het heeft mij een totaal ander mens gemaakt. Ik begon na de revalidatie steeds meer in te zien dat ik er mentaal niet echt positiever op werd. Daarom besloot ik toch begeleiding in te schakelen via de WMO. Twee keer in de week komt José of Elsemiek bij mij thuis voor begeleiding

Mijn hart luchten

Ze helpen mij bij hele praktische dingen, zoals mee gaan naar een ziekenhuisbezoek, omdat ik ook niet meer zo goed kan horen en de vele informatie niet goed kan onthouden. Maar ze helpen ook bij afspraken maken met mensen, rekeningen betalen en samen buiten een ommetje maken op advies van de fysio.
Het prettige aan de bezoeken van José en Elsemiek is dat ik mijn hart even kan luchten. We praten over alledaagse dingen die ik tegen kom en we hebben het over hoe ik om kan gaan met mijn lichamelijke beperkingen. Na zo’n gesprek voel ik me veel positiever en heb ik weer motivatie om dingen te ondernemen. Het is heel belangrijk dat er een klik is tussen mij en de begeleider. Anders zou ik ze niet vertellen hoe ik mij voel en waar ik mee zit.

Ik krijg ook huishoudelijke ondersteuning, omdat mij longen niet meer goed werken. Eén keer in de week komt ze hier schoonmaken. Ik ben heel erg blij met Marion. Zonder haar zou het hier een puinhoop zijn, terwijl ik juist van een schoon huis houd.

De namen zijn fictief.