loader image

Alles in mijn tempo

Elke donderdag komt Karin bij mij langs voor ondersteuning in mijn dagelijkse leven. Als ik weet dat ze komt zet ik de koffie aan en leg ik een lekkere koek op een schoteltje. Meestal zitten we aan de keukentafel. Ik kijk er altijd naar uit als ze komt.
Zelf vind ik het lastig om mijn gedachten op een rijtje te krijgen en om te gaan met bepaalde situaties. Karin helpt mij daar bij door twee uur in de week er over te praten.

Het fijne van de begeleiding vind ik dat er echt met mij gepraat wordt, en niet alleen maar tegen mij. Ik voel me op mijn gemak en durf te vertellen. In het begin was dat wel anders.
De begeleiding heeft veel geduld en dat stelt mij op mijn gemakt. Niks hoef ik te overhaasten, alles op mijn eigen tempo.
Zo al pratend komen we op situaties die ik in het dagelijks leven tegen kom en wat ik soms lastig vind. Karin geeft mij tips en adviezen. Dan is het aan mij wat ik daar mee doe. Alleen al door te praten met Karin krijg ik rust in mijn hoofd. Wat ook helpt is dat Karin focust op de positieve dingen. Ik maak kleine stapjes vooruit, maar elk stapje is er één en daar staan we dan even bij stil. Dat geeft mij positieve energie.

Controle 

Door de begeleiding kom ik goed de week door. Als Karin niet bij mij langs zou komen, dan weet ik niet of ik nog wel zelfstandig thuis kan blijven wonen. Daarom ben ik blij met de zorg die ik krijg van Beter Thuis Wonen. De begeleiding en huishoudelijke ondersteuning, want die komen ook bij mij langs. Zij vormen een goed bouwwerk om mij heen zodat ik rechtop kan blijven staan en controle heb over mijn eigen leven.

De namen zijn fictief.