loader image

Er bij horen

De gedachten in mijn hoofd zijn een beetje een rommeltje en ik vind het lastig om sociaal contact te maken. Als ik de hele week thuis ben heb ik moeite om daar mee om te gaan. Daarom krijg ik begeleiding en ga ik naar de dagactiviteiten in Emmen.

In de keuken van het activiteitenruimte staat een hele grote tafel waar ik bezig ben met mijn hobby; mozaïeken. Je mag zelf weten wat je wilt doen. Je kan spelletjes spelen, schilderen, knutselen of andere hobby’s doen. Het is maar waar je op dat moment zin in hebt. Soms gaan we met zijn allen een rondje wandelen of boodschappen doen in het winkelcentrum hier naast. Als ik aan het mozaïeken ben klets ik ondertussen met mijn buurvrouw. We maken grapjes en kletsen over van alles en nog wat. Er is ook een huiskamer waar ik tussen de middag even een rustmomentje voor mezelf neem.
In het begin vond ik het wel een beetje vreemd om bij deze onbekende mensen aan tafel te zitten. Maar dat went al heel snel. Iedereen is bezig met zijn eigen ding en tussendoor leer je elkaar steeds beter kennen. Ik vind het  na een paar keer al zo leuk, elke dag kijk ik er naar uit om weer hier heen te gaan. De tijd vliegt voorbij. Voordat je het door hebt ik het al weer tijd om naar huis te gaan.

Gezelligheid

Zelf voel ik me een stuk positiever en energieker nu ik structuur heb in mijn dagen en iets heb waar ik naar uit kijk. Met de andere mensen die ook naar de dagactiviteiten komen vind ik het heel gezellig. Het wordt steeds makkelijker om een praatje te maken met mensen die ik nog niet zo goed ken. Daar ben ik heel blij om, want door dit contact voel ik me er echt bij horen. De gezelligheid geeft mij motivatie om elke keer heen te gaan.

Via de huisarts, GGZ en de gemeente ben ik bij de dagactiviteiten van Beter Thuis Wonen gekomen. Zij hebben samen overlegd hoe veel uur ik hier mag komen.