loader image

Alle aandacht

Mijn man had longkanker. We wisten dat het niet heel lang meer zou duren voordat hij kwam te overlijden. Omdat hij niet meer intensief behandeld werd in het ziekenhuis, kon hij gelukkig gewoon thuis verzorgd worden. Dat wilde hij zelf ook het liefst. Voor mij voelde dat ook het fijnst, dat hij dicht bij mij was.
Eerst zorgde ik voor hem, maar op een gegeven moment wilde hij niet meer dat ik zijn verzorger was, maar gewoon zijn vrouw. Daar had hij wel gelijk in. Toen heb ik Beter Thuis Wonen ingeschakeld.

Vlak nadat ik contact had opgenomen, kwam Marjan langs om te bespreken wat we verwachtten en wat onze wensen en behoeften waren. Dat voelde heel fijn, een gesprek waar er naar ons geluisterd werd. Zeker omdat het voor ons zo’n emotionele en moeilijke tijd was. Ze kwam dagelijks om hem te verzorgen en voor verpleegtechnische dingen, zoals pijnbestrijding met medicijnen. In die verdrietige, maar soms ook mooie tijd heb ik veel steun gehad aan Marjan. Als ik het even moeilijk had kon ik goed met haar praten. Dat zijn waardevolle gesprekken voor mij waar ik graag aan terug denk.

Rust

Ik vond het fijn dat Marjan veel regel dingen op zich nam. Daar had ik op dat moment geen behoefte aan. Ik wilde alle aandacht aan mijn man kunnen geven. Zeker op de dag van overlijden gaf het me veel rust dat Marjan er was.

Als ik even alleen wilde zijn, was dat geen probleem. De sfeer was heel ontspannen. Marjan was altijd eerlijk tegenover mij en mijn man. Het was duidelijk dat zijn gezondheid flink achteruit ging. Dat werd ook niet verborgen, maar toch probeerde ze hem nog te motiveren en gerust te stellen. Haar hulp gaf ons rust en mij de kans om me volledig op mijn man te richten en niet de regel dingen er om heen die er bij komen kijken.

De namen zijn fictief.