loader image

Alleen maar goede woorden

Mijn vrouw was lange tijd erg ziek. Ze kon thuis blijven volgens het ziekenhuis, als er minimaal twee keer op een dag verpleging en verzorging kwam. We wisten dat haar leven eindig was, dus dan is het echt fijn om in je eigen omgeving te zijn. Daarom hebben we een thuiszorgorganisatie gezocht die gespecialiseerde medewerkers heeft op het gebied van palliatieve zorg. Dat gaf voor mij de doorslag om voor Beter Thuis Wonen te kiezen. De zusters weten hoe ze om moeten gaan met mensen die ernstig ziek zijn en komen te overlijden. Dat merkte ik in alles. Ze hebben veel geduld en waren erg betrokken bij mijn vrouw. Ook vroegen ze altijd hoe het met mij ging. Dan kletsten we even en daarna hadden ze alle aandacht voor mijn vrouw. Mij gaf dat een momentje om even rust te zoeken voor mezelf.

Omdat mijn vrouw meerdere keren op een dag zorg nodig had, kwamen er een aantal verschillende medewerkers gedurende de week. Maar iedereen was even betrokken en liefdevol. De dames die hier kwamen hadden regelmatig contact met onze huisarts. Dat gaf mij een prettig en vertrouwd gevoel. Samen deden ze er alles aan om het mijn vrouw zo aangenaam mogelijk te maken.

Ik heb alleen maar goede woorden over voor de dames die hier in huis zijn geweest. Ze maakten een praatje met mij, hadden oprecht interesse ook hoe het met mij ging en er was altijd wel plaats voor een grapje. Ze kwamen niet alleen om hun verpleegtechnische werk te doen en zo snel mogelijk weer weg te zijn. Ze namen de tijd om te vragen hoe het met mijn vrouw ging en waar ze op dat moment behoefte aan had. De omgang was heel relaxed.
Zelfs ’s nachts kwam er iemand als dat nodig was. Dat gaf mij en mijn vrouw een veilig gevoel. Met één belletje werd er iemand opgeroepen om naar ons huis te komen.

Regel dingen

De laatste vier dagen voor het overlijden heeft ze doorgebracht in het ziekenhuis. Ook daar zijn de medewerkers die bij ons thuis kwamen langs gekomen. Na het overlijden hebben ze me geholpen met wat kleine regeldingen. Het bed moest weg en nog wat andere dingen die nodig waren tijdens de verzorging. Ik was blij dat dat even uit handen werd genomen. Met alle andere regel dingen hoefden ze me niet te helpen. Dat deed ik liever zelf. Ze hebben wel aangegeven dat ze wilden helpen, maar het gaf mij een fijner gevoel als ik dat zelf zou doen.

Ik ben erg dankbaar voor de verzorgers van mijn vrouw. Hun hulp bracht rust in huis en een relaxte sfeer. Even een lolletje maken en kletsen over alledaagse dingen. Positieve energie en een glimlach, dat maakte de moeilijke en emotionele tijd wat draaglijker.