loader image

Thuiszorg Appingedam

Met het aanbieden van thuiszorg Appingedam staan we garant voor waardevolle ondersteuning vanuit een integrale benadering. Beter Thuis Wonen kijkt naar uw persoonlijke situatie en bepaalt hierop samen met u welke mate van zorg het beste bij u past. Ook met ons thuiszorg Appingedam aanbod houden we de lijntjes kort en werken we vanuit de wijk. Zo kunnen we snel schakelen en bent u verzekerd van een vast en vertrouwd aanspreekpunt. Verandert er iets in uw persoonlijke situatie? Dan passen wij de zorg voor u hier zo evenredig mogelijk op aan.

Thuiszorg Appingedam betekent zorg vanuit een persoonlijke benadering

Beter Thuis Wonen vindt niet alleen dat zorg voor iedereen beschikbaar moet zijn, maar dat ieder individu hier ook zelf over moet kunnen (mee)beslissen. Positieve gezondheidsbeleving is altijd ons uitgangspunt. Niet redeneren en handelen op wat u niet meer kan, maar juist wat nog wel zelfstandig mogelijk is en hoe wij hier met thuiszorg Appingedam in kunnen aanvullen en ondersteunen. Van de meest alledaagse huishoudelijke ondersteuning tot intensieve verpleging en verzorging. Onze nauw betrokken zorg specialisten zijn actief vanuit de wijk en passen zich aan op uw situatie en voorkeuren. Indien deze gaandeweg veranderen, veranderen zij met u mee.

Op welke thuiszorg Appingedam kan ik rekenen?

In de basis bieden we op gebied van thuiszorg Appingedam drie varianten aan:

  • begeleiding
  • huishoudelijke ondersteuning
  • verpleging en verzorging

Maar Beter Thuis Wonen is er ook voor:

  • Casemanagement dementie
  • Palliatieve zorg
  • Kind en Jeugd
  • Ambulante verpleging
  • Personenalarmering
  • Buurtstation
Begeleiding

Het kan zijn dat u in uw thuissituatie wel wat extra begeleiding kunt gebruiken. Denk aan het aanbrengen van structuur in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld door te ondersteunen in een specifiek aangepast dieet, begeleiding in de opvoeding of het beheren van ingewikkelde financiën. Ook deze maatwerk voorziening van thuisbegeleiding voor zorg in Appingedam kunt u via de gemeente aanvragen.

Huishoudelijke ondersteuning

Stofzuigen, strijken, het bed opmaken of de was ophangen? Mogelijk kunt u nog prima zelfstandig wonen, maar beginnen de dagelijkse huishoudelijke taken wat zwaar te worden. Misschien is dit zelfs maar tijdelijk omdat u revaliderende bent na een medische ingreep. Wat uw verhaal ook is, wij luisteren ernaar en stemmen hier gezamenlijk de zorg voor u op af. Dat begint al met lichte en tijdelijke huishoudelijke ondersteuning. Dit kunt u zelfstandig, of samen met iemand, eenvoudig aanvragen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bij uw eigen gemeente. Nadat de gemeente een indicatie heeft vastgesteld, komt onze thuiszorg Appingedam medewerker langs bij u thuis. Samen bekijken jullie wanneer en hoe u de huishoudelijke ondersteuning aangeboden krijgt.

Verpleging en verzorging

Wanneer u hulp nodig heeft met ontbijt klaarmaken, douchen, aankleden of uw medicijn inname spreken we van verpleging en verzorging. Deze vorm van thuiszorg Appingedam kunt u aanvragen door direct met Beter Thuis wonen contact op te nemen. Dat kan door te bellen naar 0528 341162 of door het invullen van het contactformulier. Er komt vervolgens een verpleegkundige zorg specialist bij u langs om samen met u en een eventueel familielid vast te stellen welke zorg nodig is. In de meeste gevallen worden de kosten voor deze verpleging en verzorging vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas moeten we vanwege de personeelstekorten mededelen dat we bij de aanvraag van verpleging en verzorging niet kunnen garanderen dat u direct gebruik kunt maken van deze dienst.

Thuiszorg Appingedam aanvragen?

Wilt u thuiszorg in Appingedam van Beter Thuis Wonen aanvragen? Dan heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Voor de aanvraag of verdere informatie kunt u of uw zorgdrager contact opnemen met uw gemeente of gewoon direct met ons. Dat kan online via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@beter-thuis-wonen.nl. U kunt ook bellen naar 0528 341162. Samen stemmen we af welke zorg het beste bij u past.