loader image

Thuiszorg Drenthe

Komt u in aanmerking voor thuiszorg Drenthe? Of denkt u thuiszorg nodig te hebben, maar weet u niet zeker waarvoor u hulp in huis kunt aanvragen en hoe u dat doet? Thuiszorg in de vorm van hulp in het huishouden valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente is verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze wet. Beter Thuis Wonen biedt met thuiszorg Drenthe rugsteun op diverse niveaus in het organiseren van uw eigen leven. Wij bieden thuiszorg vanuit de wijk en kunnen zodoende snel schakelen en persoonlijke verzorging bieden bij onder andere hulp bij het aankleden, wassen of huishoudelijke hulp.

Thuiszorg Drenthe op uw leven ingericht

Ondersteuning bij uw gemeente. De gemeente stelt een indicatie vast. Vervolgens komt er een Beter Thuis Wonen Thuiszorg medewerker bij u thuis langs om samen te kijken wanneer en hoe u de ondersteuning krijgt. Het kan zijn dat u (tijdelijk) hulp nodig heeft bij de huishoudelijke ondersteuning. Bijvoorbeeld:

  • stofzuigen
  • strijken
  • bed opmaken
  • stoffen
  • dweilen

Maar misschien is er meer intensieve verpleging en verzorging aan huis nodig. Onze verzorgenden en wijkverpleegkundigen voor thuiszorg Drenthe kunnen ondersteunen bij het douchen, aankleden, medicijn inname of ontbijt klaar maken. Het kan zijn dat u in uw thuissituatie wat extra ondersteuning kan gebruiken. De begeleiding is per persoon zeer verschillend. U kunt denken aan:

  • hulp bij structuur in dagen aanbrengen
  • financiën beheren
  • begeleiding in de opvoeding

Ook komen we bij mensen thuis die een psychiatrisch ziektebeeld hebben. Door de ondersteuning van onze begeleiders bij u thuis behoudt u de regie in uw leven. Maar ook bij het verwisselen van een stomaplak, het aanleggen van een infuus of het verzorgen van een wond. Allemaal om te zorgen dat mensen in hun eigen leefomgeving kunnen blijven wonen. We luisteren naar uw verhaal en stemmen daar de zorg op af. Als dat nodig of wenselijk is in samenwerking met anderen. Op een positieve manier kijken we waar uw kracht ligt. Wat kan er zelf nog gedaan worden, wat kan er gedaan worden door uw netwerk en waarin kunnen wij ondersteunen.

Kwalitatieve en persoonlijke thuiszorg in Drenthe

Wist u dat Beter Thuis Wonen als specialist in thuiszorg een eigen academie heeft? Hier geven we lessen op actuele en herkenbare zorgsituaties. Verzorgd door erkende docenten, vakspecialisten uit het werkveld en vaak ook verpleegkundigen uit het specialistisch team van Beter Thuis Wonen. Gegarandeerd verantwoord, bekwaam en betrokken in het bieden van kwalitatieve zorg, dat is waar wij ook met thuiszorg Drenthe altijd aan werken. Al onze verzorgenden en verpleegkundigen werken vanuit kracht. Dat wil zeggen; creatief, in samenwerking en respectvol. Dit uit zich in zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en een ondernemende, actieve houding. Zowel richting de mens als naar de omgeving. Dit houdt Beter Thuis Wonen Thuiszorg in haar geheel slagvaardig en wendbaar met een garantie op vakkundigheid.

Thuiszorg Drenthe aanvragen?

Voor de aanvraag van thuiszorg Drenthe heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt gewoon direct contact met Beter Thuis Wonen opnemen voor de aanvraag of meer specifieke informatie. We nemen rustig de tijd voor u en voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft. Ook na het moment van aanvraag van thuiszorg kunt u op elk gewenst moment om hulp of informatie vragen. Na de kennismaking voeren we een uitgebreid gesprek met u en eventuele betrokkenen. Samen stemmen we af welke zorg het beste bij u past. Wilt u meer weten over al onze diensten en wat Beter Thuis Wonen met thuiszorg in Drenthe voor u kan betekenen? U kunt contact met ons opnemen middels het contactformulier of door te bellen naar 0528-341162. Ook kunt u mailen naar info@beter-thuis-wonen.nl.