loader image

Thuiszorg Hoogezand

Ons aanbod voor thuiszorg Appingedam is gericht op een zo persoonlijk mogelijke benadering. Beter Thuis Wonen staat garant voor waardevolle zorg ondersteuning die met uw leefsituatie meebeweegt. We werken met betrokken en ervaren zorg specialisten vanuit de wijk. Korte lijntjes en een-op-eencontact dragen volgens onze visie en waarden bij aan uw gezondheidssituatie. Zo kunnen we met de thuiszorg Hoogezand snel schakelen en ons waar nodig aanpassen op de zorg en aandacht die u nodig heeft.

Een persoonlijke benadering van thuiszorg Hoogezand

Niet alleen vinden we dat zorg voor individu beschikbaar moet zijn, iedereen moet hierover ook zelf kunnen (mee)beslissen. Professioneel en zorgvuldig handelen staat bij ons hoog in het vaandel. Dat willen we telkens weer bereiken, maar ook zichtbaar aantonen op basis van onze kernwaarden die samengevat inhouden: positief, kracht, creatief, samenwerken, respectvol en cultuursensitief. Hiermee willen we onder andere aantonen dat wij met thuiszorg Hoogezand in alle zorgvuldigheid, discretie en persoonlijkheid kunnen aanvullen en ondersteunen in zorg die het beste bij u past.

Welke zorg wordt geboden met thuiszorg Hoogezand?

Van de meest alledaagse huishoudelijke ondersteuning tot intensieve verpleging en verzorging. Onze nauw betrokken zorgspecialisten zijn actief vanuit de wijk en passen zich aan op uw situatie en voorkeuren. We hebben de organisatie zodanig ingericht dat er gewerkt wordt met kleine teams om de zorgvrager heen. Onze teams zijn actief in Noordoost-Nederland en vormen een krachtig netwerk dat slagvaardig is, creatief denkt en het informele en professionele netwerk actief inzet. Indien uw zorgsituatie gaandeweg veranderen, veranderen wij met u mee.  Dat doen we door in de basis, op gebied van thuiszorg Hoogezand, drie varianten van zorg aan te bieden

Begeleiding

Het kan zijn dat u in uw thuissituatie wel wat extra begeleiding kunt gebruiken. Denk aan het aanbrengen van structuur in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld door te ondersteunen in een specifiek aangepast dieet, begeleiding in de opvoeding of het beheren van ingewikkelde financiën. Ook deze maatwerkvoorziening van thuisbegeleiding voor zorg in Hoogezand kunt u via de gemeente aanvragen.

Huishoudelijke ondersteuning

Stofzuigen, strijken, het bed opmaken of de was ophangen? Mogelijk kunt u nog prima zelfstandig wonen, maar beginnen de dagelijkse huishoudelijke taken wat zwaar te worden. Misschien is dit zelfs maar tijdelijk omdat u revaliderende bent na een medische ingreep. Wat uw verhaal ook is, wij luisteren ernaar en stemmen hier gezamenlijk de zorg voor u op af. Dat begint al met lichte en tijdelijke huishoudelijke ondersteuning. Dit kunt u zelfstandig, of samen met iemand, eenvoudig aanvragen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bij uw eigen gemeente. Nadat de gemeente een indicatie heeft vastgesteld, komt onze thuiszorg Hoogezand medewerker langs bij u thuis. Samen bekijken jullie wanneer en hoe u de huishoudelijke ondersteuning aangeboden krijgt.

Verpleging en verzorging

Wanneer u hulp nodig heeft met ontbijt klaarmaken, douchen, aankleden of uw medicijn inname spreken we van verpleging en verzorging. Deze vorm van thuiszorg Hoogezand kunt u aanvragen door direct met Beter Thuis wonen contact op te nemen. Dat kan door te bellen naar 0528 341162 of door het invullen van het contactformulier. Er komt vervolgens een verpleegkundige zorgspecialist bij u langs om samen met u en een eventueel familielid vast te stellen welke zorg nodig is. In de meeste gevallen worden de kosten voor deze verpleging en verzorging vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas moeten we vanwege de personeelstekorten mededelen dat we bij de aanvraag van verpleging en verzorging niet kunnen garanderen dat u direct gebruik kunt maken van deze dienst.

Thuiszorg Hoogezand aanvragen?

Wilt u thuiszorg in Hoogezand van Beter Thuis Wonen aanvragen? Dan heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Voor de aanvraag of verdere informatie kunt u of uw zorgdrager contact opnemen met uw gemeente of gewoon direct met ons. Dat kan online via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@beter-thuis-wonen.nl. U kunt ook bellen naar 0528 341162. Samen stemmen we af welke zorg het beste bij u past.