loader image

Medicijndispenser Medido

De Medido medicijnklok is een geautomatiseerde medicijndispenser die cliënten voorziet van medicatie op het ingestelde innameschema van de apotheek. Voor cliënten die meerdere keren per dag medicijnen moeten nemen, kan het een uitdaging zijn om bij te houden welke medicijnen op welk moment ingenomen moeten worden. Hier biedt Medido uitkomst!

Meer zelfstandigheid bij medicatie inname

Deze elektronische medicijndispenser wordt geïnstalleerd bij de cliënt thuis. Op het juiste moment geeft Medido een medicatie-herinneringssignaal en biedt het ondersteuning bij het correct innemen van de medicatie. Zo kan de cliënt, zonder dat de thuiszorg hoeft te komen, de juiste medicatie innemen. Het gebruik van de medicijndispenser is eenvoudig, maar we begeleiden cliënten natuurlijk bij het opstarten ervan. We kijken onder andere mee totdat zij zelfstandig met het apparaat kunnen omgaan.

Medido registreert de medicijnafgifte. Als de cliënt de medicatie niet op tijd inneemt, ontvangt de centrale van Beter Thuis Wonen een melding en nemen zij contact op met de cliënt. Als er telefonisch geen contact mogelijk is, komt een wijkverpleegkundige langs om alsnog de medicatie aan te reiken. De dispenser kan de cliënt ook attenderen op medicatie die niet in de dispenser past, zoals zalf, een inhalator of insuline.

Meer informatie

Indien u een indicatie heeft voor medicatieaanreiking of ondersteuning van de thuiszorg bij uw medicatie-inname, kan de medicijndispenser kosteloos ter beschikking worden gesteld door Beter Thuis Wonen. Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van Medido? Neem dan contact met ons op via de zorgcoördinator of wijkverpleegkundige van uw regio of bel naar 0528-341 162. Wij helpen u graag verder!