loader image

Zelfredzaamheidstas

Het is van onschatbare waarde om cliënten hun zelfredzaamheid terug te geven, of om hen te begeleiden naar een grotere mate van zelfstandigheid. Daarom hebben we de zelfredzaamheidstas ontwikkeld, gevuld met essentiële hulpmiddelen.

Bevordering zelfstandigheid en eigen regie

Bij Beter Thuis Wonen beschikt elk zorgteam over een eigen zelfredzaamheidstas met hulpmiddelen, waarmee cliënten hun zelfstandigheid kunnen vergroten. De tas omvat praktische hulpmiddelen om bijvoorbeeld de ogen te druppelen, knopen dicht te doen, steunkousen aan te trekken, de broek aan te doen zonder te bukken, of zelfs om de haren te kunnen kammen. Al deze hulpmiddelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de cliënt zo lang mogelijk zelfredzaam blijft. Dat is wat wij belangrijk vinden!

Deze zelfredzaamheidstas kan worden meegenomen naar de cliënt, bijvoorbeeld tijdens een intakegesprek. Hiermee kan de cliënt direct en goed geïnstrueerd aan de slag. Naast het feit dat het voor de cliënt prettig is om zelfstandig te zijn en zelf te bepalen wanneer hij of zij bijvoorbeeld de steunkousen aantrekt, kunnen deze hulpmiddelen ook worden ingezet om als zorgverlener ergonomischer te werken.

Wanneer de cliënt afhankelijk is van hulp bij een bepaalde handeling, kan dit soms fysiek belastend zijn. Door gebruik te maken van de zelfredzaamheidstas behoudt de cliënt de eigen regie en wordt hij of zij sneller zelfredzaam.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de zelfredzaamheidstas? Neem dan contact met ons op via de zorgcoördinator of wijkverpleegkundige van uw regio of bel naar 0528-341 162. Wij helpen u graag verder!