loader image

Duurzaam

Medewerkers:

Het logistieke proces waaruit gewerkt wordt draagt bij aan ons milieu maar beperkt ook nog eens de kosten om de zorg te leveren. Een klein team van zorgverleners is verbonden aan een dorp of  wijk. De reistijd moet zo minimaal mogelijk zijn. De vergoeding die geboden wordt voor de fiets is relatief beter dan de onkosten vergoeding voor het gebruik van de auto. De registratie van de uren is volledig gedigitaliseerd en dit bespaard enorm de kosten van papier en daarbij het milieu. Het papier wat verbruikt wordt op kantoor is chloor vrij. De medewerkers krijgen adviezen waar aandacht wordt gevraagd voor til- en schoonmaaktechnieken. Uit deze training blijkt dat koud water net zo goed werkt als heet water.

Cliënten:

De schoonmaakmiddelen die bij de cliënt worden gebruikt wordt aandacht gevraagd om vooral chloorvrije producten te gebruiken. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vaak net zo hygiënisch werken als chemische middelen en daarnaast geen gezondheidsrisico’s heeft voor de medewerkers.

Accommodaties:

De diverse kantoren van Beter Thuis Wonen worden zo energie zuinig mogelijk gebruikt. Feitelijk dezelfde regels als die je normaal gesproken in je huis ook gebruikt. Wanneer het vertrek/kantoor niet wordt gebruikt gaat het licht en de apparatuur uit. De kantoren worden door middel van klimaat controle verwarmd of gekoeld. Periodiek is er controle door een hiervoor gecertificeerd bedrijf die een plan van aanpak opstelt rondom de RI&E (risico inventarisatie en evaluatie). Gevaarlijke middelen worden gescheiden bewaard in een hiervoor geschikte ruimte. De apparatuur zoals een scanner, kopieermachine  en printer zijn energie zuinig en gaan bij geen gebruik in de bespaarstand. Voor de belichting wordt zoveel mogelijk gewerkt met spaarlampen.

Vervoermiddelen:

Enkele voertuigen zijn aangeschaft om de reiskosten te beperken. We hebben gekozen voor de Toyota Aygo die onder het A label vallen en de 14% bijtelling. De brandstofkosten worden zo tot een minimum beperkt.

Kopieerpapier:

Op meerdere locaties wordt inmiddels gebruik gemaakt van gerecycled printpapier.

Koffiebekers:

Op meerdere locatie wordt inmiddels gebruik gemaakt van milieuvriendelijke goed afbreekbare koffiebekers. Volgens onderzoek is het gebruik hiervan milieuvriendelijker dan stenen kopjes iedere dag afwassen met wasmiddel wat in het riool verdwijnt.